Dział: Pracownik

Działy
Wyczyść
Brak elementów
Wydanie
Wyczyść
Brak elementów
Rodzaj treści
Wyczyść
Brak elementów
Sortowanie

11 proc. dla prawników, a tylko 1 proc. w IT. Na jakie podwyżki i benefity mogli liczyć specjaliści i menedżerowie z branży HoReCa?

11 lipca Antal opublikował 12. edycję Raportu Płacowego, wskazującego poziom wynagrodzeń na stanowiskach specjalistycznych i menedżerskich. Średnie miesięczne wynagrodzenie specjalistów i menedżerów wyniosło 14 038 PLN w stosunku do 13 654 PLN w 11. edycji, co oznacza wzrost o 3 PROC. w stosunku do ubiegłego roku.

Czytaj więcej

Boostuj swoją karierę: warsztaty niezbędne dla sukcesu w branży HoReCa

Branża HoReCa to jeden z dynamiczniejszych sektorów gospodarki, w którym konieczne jest posiadanie odpowiednich umiejętności i wiedzy zarówno w obszarze usług, jak i zarządzania. 36 PROC. specjalistów i menedżerów chciałoby otrzymywać dofinansowanie edukacji (szkolenia, warsztaty) w ramach benefitu u pracodawcy – TAK WYNIKA z Raportu Płacowego Antal.

Czytaj więcej

Skuteczna rekrutacja dla HoReCa – jak znaleźć i zatrzymać najlepszych pracowników

Sektor gastronomiczny i hotelarski odbudowuje się po kryzysie związanym z pandemią. W czasie COVID-19 wielu pracowników HoReCa przebranżowiło się i nie wróciło do wykonywanego zawodu, czego konsekwencją są zauważalne niedobory kadrowe. Dla pracodawców niemałym wyzwaniem stało się pozyskanie doświadczonych kandydatów, którzy sprawdzą się na danych stanowiskach.

Czytaj więcej

Największe wyzwania stojące przed pracodawcami: co zaoferować pracownikom poza satysfakcjonującym wynagrodzeniem?

O ile pracodawcy na przestrzeni ostatniego roku zainwestowali w podwyżki dla swoich pracowników, o tyle ofertę benefitów pozapłacowych pozostawili na podobnym poziomie. Według Raportu Płacowego Antal część firm zdecydowała się na całkowity bądź częściowy powrót do biur. Jednak możliwością pracy zdalnej dysponuje tylko o 2 p.p. mniej specjalistów i menedżerów niż w przypadku zeszłej edycji raportu.

Czytaj więcej